fbpx
Tidligere
Næste

Boliger omkranset af vand og by

The Residence CPH åbner sig mod Frederiksholmsløbet mod syd, omkranset af Belvederekanalen mod vest og yderligere to nyanlagte kanaler mod nord og øst. Det maritime miljø fornemmes tydeligt overalt på Enghave Brygge - og helt tæt på i bebyggelsen, hvor udsigten fra alle boligerne til vandet blander sig med byens pejlemærker.

Det unikke kanalområde i Københavns inderhavn har de senere år været undervejs med storslåede boligkarréer, townhouses og ikke mindst offentlige stisystemer og maritime miljøer langs de mange kajkanter. Små caféer, restauranter og dagligvareindkøb bliver en del af området og vil dermed tilføre liv og atmosfære for både beboere og besøgende.

På toppen mod himlen

De unikke tagterrasser i The Residence CPH danner de perfekte rammer for eksklusive udemiljøer under åben himmel – i internationalt format.

Bo i lyse rammer med udsigt

The Residence CPH indeholder boliger til store og små ønsker og krav. Under bebyggelsen er etableret en stor p-kælder, hvor der også er indrettet depotrum til hver lejlighed. Derudover har The Residence CPH et fællesrum med diverse faciliteter, som beboerne kan benytte til forskellige anledninger.

Lejlighederne findes i størrelser fra ét til fem værelser og kan derfor huse mange typer beboere. Det er med til at skabe diversitet og atmosfære, hvilket gør bebyggelsen unik – helt fra starten.

Lækre materialer i bedste kvalitet, både de synlige og de skjulte, præger boligerne og bidrager til rare og vedligeholdelsesfrie hverdage – og ikke mindst til indbydende indretningsmuligheder i første parket til vandet.

Arkitektens ord

”Med The Residence CPH har det været vores intention at skabe en bebyggelse, der danner en smuk ramme om et liv i byen med særlig fokus på nærheden til vandet. Moderne byarkitektur tilsat landskabelige kvaliteter. Vi har sammensat en bred variation af boligtyper i forskellige størrelser, der henvender sig til såvel enlige som til små og større familier.

Beliggenheden på en ø med vand på alle fire sider giver fantastiske muligheder for udsigt, og i udformningen af karréen er der lagt stor vægt på at optimere udsigtsforholdene fra alle lejligheder. Karréens åbning mod havnebassinet mod syd samt aftrapningerne i bygningens højde medvirker til dette, og er samtidig valgt for at prioritere sollyset i gårdrummet og opholdsarealerne her.

Materialemæssigt er der arbejdet med en palet af varme, lyse nuancer. De murede facader fremstår sandfarvede på de store, rolige flader. Den samme teglsten vendes visse steder på vrangsiden, hvor en grovere og lidt mørkere karakter træder frem og skaber variation. Stueetagens facader er gjort oplevelsesrige med mønstermurværk, nicher og store glaspartier. Altanerne fremstår med lys gylden metaloverflade som kontrast til det matte murværk.

Bydelens navn ‘Enghave Brygge’ fortolkes bogstaveligt i bearbejdningen af bygningens omgivelser, der går fra enghaven i gårdrummet til bryggen langs kajen. Landskabsdesignet tager derfor naturligt sit afsæt i ”naturen” samt det ”maritime” – med elementer, der skaber stemning og referencer til havet og de bymæssige havnekajer. Det betyder bl.a., at der arbejdes med en materialeholdning, der er robust – med overflader, der patinerer smukt og med beplantninger, der tager sit afsæt i eng- og strandnære sorter.”

The Residence CPH

Lejlighederne